Pieni runotyttö

Luin kolme runotyttö-kirjaa kesän aikana.Kun aloitin lukemaan ensimmäistä kirjaa,se vaikutti aluksi surulliselta. Mutta ei se ollutkaan niin surullinen kuin aluksi luulin. Kirjassa oli surullisia ja iloisia kohtia.
Kuvahaun tulos haulle runotyttö

Kirjassa kerrottiin Emiliasta, joka oli nuori tyttö. Kirjan alussa Emilia jäi orvoksi ja joutui sukulaistensa huomaan. Emilia oli aluksi hyvin surullinen ja joutui kokemaan pettymyksiä mutta lopulta kaikki sujui hyvin.  Ensin Emilia kirjoitteli tarinoita ja runoja päiväkirjaansa, mutta myöhemmin kirjasarjassa hän julkaisi tarinoita ja runoja lehdessä.

Kuvahaun tulos haulle runotyttö

Toinen kirja oli melko samanlainen vaikka asiat olivat muuttuneet. Emilia oli vanhempi ja viisaampi. Emilia vaihtoi myös koulua ja asui sen ajan toisella tädillään.

Kuvahaun tulos haulle runotyttö

Kolmannessa kirjassa Emilia muutti takaisin edelliseen kotiinsa. Emilia loukkaantui pudotessaan portaista ja joutui olemaan toipilaana. Emilia meinasi mennä naimisiin, muttei lopulta mennytkään, koska ei ollut oikeasti rakastunut sulhaseen, vaan vain piti hänestä.

Pidin kirjoista, koska kirjan päähenkilö Emilia oli todella hyvä kirjoittamaan ja tunteellinen. Kirjaan tempautui mukaan, koska hahmot vaikuttivat todellisilta. Suosittelen tätä kirjasarjaa sellaisille lukijoille, jotka pitävät tunteellisista kirjoista.

Annan tälle kirjalle neljä tähteä viidestä. En antanut viidettä tähteä, koska kirja oli joistakin kohdista liian synkkä.

Kommentit

Suositut tekstit